5 redenen om NIET een Frenchie via Marktplaats te kopen

Hoe verleidelijk het soms ook is om een rashond, zoals een Franse Bulldog via Marktplaats te kopen, het is vaak écht geen goed idee. Natuurlijk zijn er ook nestjes die wel goed worden behandeld, maar er zitten altijd haken en ogen aan. Laat je dus niet verleiden door de lage prijs en de schattige foto’s. Zorg dus dat je jezelf goed informeert en dat je aanschaf geen impuls is!

Marktplaats advertentie

 

 

 

 

 

 

 1. De ouderhonden worden vaak niet getest op ziektes.
  Hoewel de pups er gezond uitzien of zelfs een gezondheidsverklaring mee krijgen van een dierenarts, kun je nooit weten wat zich later gaat ontwikkelen. Door de ouderdieren te testen, kun je bepaalde, soms erfelijke ziektes, uitsluiten waardoor de pups een gezonder en dus fijner leven kunnen leiden. Vraag de fokker dus altijd om gezondheidsresultaten van beide ouderdieren.
 2. Het zijn vaak broodfokkers.
  Veel advertenties met mooie foto’s zijn van “fokkers” uit België. Dit zijn vaak broodfokkers. Ze importeren dan pups uit onder andere Oostbloklanden. Dat gebeurt vaak illegaal, de pups krijgen dus ook vaak een illegale gezondheidsverklaring mee. Wanneer je een pup bij dit soort bedrijven koopt, houd je dit alleen maar in stand. Houd dat dus goed in je achterhoofd wanneer je overweegt een hond via Marktplaats te kopen.
 3. De ouderhonden worden zeer slecht behandeld.
  In het verlengde van het vorige punt, worden met name de moederhonden vaak slecht behandeld. Ze moeten in korte tijd zoveel mogelijk nesten produceren in slechte omstandigheden. Denk aan koude, vieze schuren waar ze moeten bevallen. Hun lichaam krijgt vaak amper de tijd om te herstellen, waardoor ze zich niet goed voelen. Wanneer ze hun maximum aantal nestjes hebben gekregen, worden ze afgedankt. Dat wens je toch geen enkele hond toe?
 4. Je hebt grote kans op ziektes (nep-gezondheidsverklaringen e.d.).
  Meestal worden de pups ook te vroeg weggehaald bij de moederhond. Daardoor zijn ze vatbaarder voor ziektes en soms komen ze zelfs al snel te overlijden bij de nieuwe baasjes. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil, als je net je schattige viervoeter in huis hebt.
 5. Je hondje is niet goed gesocialiseerd.
  Pups worden altijd al voor een groot deel door de moeder gesocialiseerd, maar omdat de moeder vaak sterk verzwakt is en de pups te vroeg bij haar worden weggehaald, gebeurt dit vaak niet goed. Daarnaast is de fokker ook verantwoordelijk voor een stuk socialisatie. Dat gebeurt vaak ook niet of niet goed, omdat de pups in grote schuren worden gehouden. Het kost te veel tijd (en dus geld) om ze goed te socialiseren door mensen, dus daar wordt al snel op bezuinigd om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Een hoop dingen dus om rekening mee te houden. Heb je je Frenchie via Marktplaats gekocht? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *