Zoë alweer 1 en terugkomdag!

Precies een week geleden is Zoë alweer 1 geworden! De tijd is gevlogen en we zijn nog steeds zo blij met haar!

Vandaag was de terugkomdag bij de dierenarts waarbij de “pups” een uitgebreid onderzoek ondergaan om te kijken hoe de combinatie heeft uitgepakt. Best een spannende dag, want dat geeft ook al een belangrijke indicatie over in hoeverre de hondjes geschikt zijn om mee te fokken. Bovendien kunnen er natuurlijk ook dingen uit het onderzoek naar voren komen die je als eigenaar liever niet zou willen weten.

Zoë werd grondig onderzocht en er zijn röntgenfoto’s gemaakt. Voor ons gelukkig erg goed nieuws! Zoë’s rug ziet er erg goed uit op de foto. Daarnaast is haar gehemelte niet te lang en heeft ze een ruime luchtpijp waardoor de kans dat ze daar last van krijgt, zeer klein is. Wel vonden we een extra voortand is haar bekkie, maar dat is niks ergs 🙂

Ze heeft ook twee wimpers die aan de binnenkant van haar ooglid groeien, maar daar heeft ze geen last van. Mocht ze daar last van krijgen, dan kunnen we ze weg (laten) halen. Daarnaast maakt ze voldoende vocht aan met haar traanbuizen dus dat is positief.

Een belangrijk punt waar Zoë wat minder op scoorde, waren haar heupen. Haar heupkommen zijn vrij ondiep, niet wat je idealiter zou willen zien. Wel sluit het bot goed aan op de kom dus geen grote kans dat daar problemen uit komen.

Ook hebben we de doorgang van haar bekken gemeten om te kijken of ze eventueel zelf pups zou kunnen baren. Ook dat moet geen probleem zijn.

Overall dus zeer goede eerste resultaten. Zodra ik alles binnen heb, zal ik het ook hierop zetten. Nu op naar de volgende onderzoeken om te kijken of we op termijn een nestje met haar kunnen fokken! Spannend!